Consumul de fructe si legume ne face mai fericiti

fonduri pentru incurajarea consuului de fructe in scoliO dieta bogata in fructe si legume poate avea un impact pozitiv asupra starii noastre psihice, se arata intr-un studiu al cercetatorilor australieni.

Agentia chineza Xinhua vorbeste despre o cercetare desfasurata de oamenii de stiinta de la Universitatea din Queensland, Australia, care a implicat peste 1200 de oameni.

Subiectii au consumat pe parcursul studiului mai multe portii de legume si fructe pe zi, ceea ce la final s-a dovedit a avea impact asupra starii de sanatate mintala.

Pana acum, consumul de vegetale a fost asociat mai mult cu o stare buna de sanatate din punct de vedere fizic, iar acum se constata ca fiind benefic si pentru un nivel optim al celei psihice.

Studiul australienilor a urmărit alegerile oamenilor în ceea ce privește fructele și legumele și a realizat o evaluare a acestor preferințe în relație cu nivelul de satisfacție, stres și vitalitate al persoanelor respective.

S-a constatat astfel ca starea de fericire se instalează pe măsură ce fructele și legumele sunt consumate, însă există nivele optime.

„Consumând aproximativ cinci fructe și cinci legume pe zi putem deveni mai fericiți decât suntem în mod obișnuit”, a afirmat a declarat unul dintre autorii studiului.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.