Consumul de cereale scade riscul de boli cardiovasculare

cereale-integraleConsumul zilnic de alimente care contin cereale complete reduce riscul de deces prematur in urma unei boli cardiovasculare. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatori de la Universitatea Harvard.

Oamenii de stiinta americani au realizat un studiu in urma caruia au relevant eficienta consumului de cereale complete pentru inima.

Conform site-ului passionsante.be, studiul cu pricina a fost realizat pe un esantion de aproape 120.000 de adulti — barbati si femei, timp de circa 15 ani.

S-a tinut cont de factori precum varsta, indicele de masa corporala sau fumatul.

S-a constatat astfel ca un consum zilnic de cereale complete exercita un efect protector impotriva tulburarilor cardiovasculare si a deceselor survenite din cauza acestora.

Riscul poate fi astfel diminuat cu circa 15 % in cazul celor care au o alimentatie bogata in cereale, fata de persoanele care nu consuma in mod regulat.

Totusi, autorii studiului nu considera ca cerealele complete ar constitui un remediu miraculos, insa apreciaza ca pot contribui la cresterea sperantei de viata prin scaderea riscului de mortalitate in urma unor boli cardiovasculare.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2020 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!