Consumul de carne procesata si carne rosie ne poate imbolnavi de cancer?

carne-procesata-cancer-omsRaportul OMS care arata ca o cauza a afectiunilor oncologice o reprezinta consumul de carne procesata si carne rosie, starneste dezbateri aprinse in toata lumea.

„Nu este un moment care trebuie sa ne sperie pentru ca avem pe de o parte Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului, iar pe de alta parte, ANSVSA si Ministerul Sanatatii. Sunt cele trei entitati legale care trebuie sa se pronunte. Nu as face alte comentarii decat dupa ce specialistii se pronunta, dar nu cred ca este un motiv de ingrijorare si nu cred ca trebuie sa ne speriem de acest studiu. Am vazut reactii si dintr-un sens si din celalalt, dar este de datoria celor trei institutii din tara noastra care se ocupa de sanatatea umana sa analize foarte clar ce se spune acolo”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, citat de Agerpres.

Conform unui nou raport dat publicitatii de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS, consumul de carne procesata poate provoca aparitia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, in timp ce consumul de carne rosie este o cauza probabila a imbolnavirilor oncologice,

Agentia internationala pentru studii oncologice (International Agency for Research on Cancer — IARC), parte a OMS, a plasat carnea procesata, asa cum este cea folosita in crenvursti sau in sunca in grupul 1 de risc, alaturi de tutun, azbest si gazele de esapament rezultate de la motoarele diesel.

Asociatia Romana a Carnii (ARC) a luat imediat atitudine, considera ca evaluarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii sunt „fara niciun discernamant si fara nicio rigoare stiintifica”.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.