Ciorba sau ceaiul facute in casa pot fi un pericol pentru sanatate

supaChiar daca medicii ne recomanda sa mancam acasa pentru ca mancarea gatita de noi e mult mai sanatoasa, specialistii ne avertizeaza ca riscurile nu dispar nici aici. O ciorba gatita in casa in care folosim apa de la chiuveta poate fi extrem de periculoasa pentru organism din cauza clorului pe care il contine.

Aveti grija ce apa folositi la gatit

Prof. dr. Mencinicopschi, citat de realitatea.net, avertizeaza ca supele sau ceaiul facute in casa cu apa de la robinet pot fi adevarate surse de imbolnavire.

Acesta explica faptul ca apa de la robinet contine clor, ceea ce ne poate afecta serios sanatatea.

Apa poate contine compusi cancerigeni

Directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), citat de libertatea.ro, explica de ce nu e sanatoasa apa de la robinet.

Continutul de clor este adaugat pentru a inactiva contaminantii biologici, insa procedeul poate sa ne afecteze sanatatea, deoarece clorul care nu se evapora se transforma in compusi chimici care pot fi cancerigeni.

In ce orase putem bea fara griji apa de la robinet

Exista zone din Romania unde apa de la robinet este foarte buna si nu prezinta nici un pericol pentru sanatate.

Directorul ICA precizeaza ca in zonele Borsec, Herculane, Covasna sau Malnas apa este foarte buna.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.