Ce spune ministrul Sanatatii despre alimentele nesanatoase servite copiilor in gradinite

Ministrul Sanatatii spune, vizavi de produsele nesanatoase care se servesc copiilor in unele unele unitati de invatamant, ca alimentatia scolarilor si prescolarilor este reglementata, iar directiile de sanatate publica pot sa dea amenzi si sa inchida aceste unitati de invatamant.

„Este un ordin, 1563 din 2008, care reglementeaza alimentele interzise scolarilor si prescolarilor. Acest ordin este coroborat cu un ordin din 1995 si cu unul din 2001 care reglementeaza intreaga activitate a unei gradinite. Teoretic, la sesizari, inspectia din cadrul DSP-urilor poate sa verifice aceste aspecte, sa dea amenzi si chiar sa mearga pana la inchiderea acestor gradinite”, a declarat Sorina Pintea, conform Agerpres.

Demnitarul a precizat ca se fac controale tematice, dar ca se pot face si sesizari.

„Din ceea ce stiu eu, au fost aplicate sanctiuni, nu intr-o valoare mare. Sanctiunea pentru persoane fizice este intre 1.000 si 2.000 de lei, iar pentru persoane juridice intre 5.000 si 10.000 de lei. Dar, de regula, exista controale tematice si atunci banuiesc ca toata lumea se pregateste. Stim foarte bine cum merg lucrurile, dar cand se fac sesizari se verifica punctual. Nu au fost asa multe sesizari si cuantumul amenzilor nu a fost atat de mare”, a afirmat ministrul Sanatatii conform sursei citate.

Etichete: alimente nesanatoase copii, alimentatie copii, alimente permise copii


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.