Ce solutie au gasit britanicii pentru reducerea obezitatii

reducerea-obezitatiiNumarul de persoane care se confrunta cu obezitatea in Marea Britanie ar putea sa scada in urma introducerii unei taxe pe bauturile carbogazoase cu continut de zahar. Aceasta strategie de reducere a consumului de bauturi carbogazoase a mai fost aplicata in Norvegia, Mexic, Franta si SUA, insa fara rezultate concludente in privinta impactului asupra ratei obezitatii.

Unul din patru britanici sunt obezi

Masura propusa in Marea Britanie vine in urma statisticilor referitoare la numarul de persoane care se confrunta cu obezitatea.
Conform estimarilor, unu din 4 britanici sunt obezi, la o populatie de 63 de milioane.

Ce impact ar avea o noua taxa asupra populatiei

Conform estimarilor cercetatorilor de la Universitatea Oxford, o taxa de 20% pe bauturile carbogazoase ar determina o scadere de 15% a ratei de cumparare a acestor bauturi.

In acest fel, s-ar reduce considerabil consumul bauturilor carbogazoase indulcite, de vreme ce cumparatorii s-ar indrepta catre bauturi sanatoase, sucuri naturale si lapte.

Cu toate aceste beneficii prevazute, Mike Rayner, unul dintre autorii studiului, a precizat ca strategia de crestere a taxelor nu este agreata de guvernul londonez, avand in vedere greutatile financiare prin care trece Marea Britanie.

Campanii pentru produse mai sanatoase in Marea Britanie

Strategia introducerii de noi taxe ar putea fi inlocuita cu metode mai putin costisitoare care au avut rezultate in trecut.

Astfel ca se propun din nou campanii pentru o alimentatie sanatoasa care ar putea avea un impact atat asupra producatorilor comerciali cat si a consumatorilor.

O astfel de campanie a determinat o scadere a nivelului de sare din alimentele procesate cu pana la 50%.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.