Ce beneficii are inghetata asupra organismului?

inghetataCe poate fi mai racoritor si gustos intr-o zi caniculara de vara decat o inghetata delicioasa? Asta cu toate ca in metalitatea generala exista credinta ca „inghetata strica orice dieta” sau ca este nesanatoasa.

Chiar si asa, insa, putin sunt cei care au taria sa nu guste dintr-o inghetata racoritoare in miezul verii, mai ales ca nutritionistii spun ca aduce si beneficii asupra organismului in cazul unui consum moderat.

Remediu antistres

Inghetata ne poate scapa de stresul generat de expunerea la temperaturile ridicate, asta datorita continutului bogat in calciu si magneziu, substante care au capacitatea de a relaxa si calma sistemul nervos. De asemenea, consumul de inghetata stimuleaza trombotonina, un hormon al fericirii.

Ajuta la mentinerea greutatii normale

Inghetata ingrasa! De cate ori ati auzit acest lucru? Ei bine, se pare ca nu este chiar asa. Studii recente sugereaza ca o dieta ce contine inghetata impiedica recastigarea kilogramelor pierdute in urma unei cure de slabire. Dr. Michael Zemel de la Universitatea Tennessee din America, a precizat ca acest lucru este posibil tot datorita calciului care se gaseste in laptele folosit la prepararea inghetatei.

Ajuta la buna functionare a rinichilor

Un studiu publicat de curand in New England Journal of Medicine, derulat pe o perioada de 5 ani, a concluzionat ca oamenii cu o dieta saraca in calciu (sub 400 mg pe zi) prezinta un risc dublu de aparitie a calculilor renali. De aceea, inghetata preparata din grasime animala precum lapte, smantana, unt, este din nou considerata benefica.

Scade riscul de infertilitate la femei

Oamenii de stiinta de la Harvard School of Public Health au concluzionat in urma unui studiu ca femeile care mananca in fiecare zi lactate integrale (inclusiv inghetata), prezinta un risc cu 38% mai mic de infertilitate.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.