Ce bautura pe care o consumam zilnic este periculoasa

efecte-nocive-cafeaUn consum de 1,2 g de cafeina pe zi poate sa fie nociv pentru sanatate, avertizeaza specialistii. Acestia atrag un semnal de alarma specificand ca nu doar cafeaua contine cafeina, ci ea poate fi regasita in compozitia altor produse care pot fi consumate zilnic. Cumulata, cantitatea de cafeina poate ajunge la un nivel care ne poate afecta.

Ce alte produse contin cafeina

Specialistii atrag atentia ca nu doar cafeaua contine cafeina.

Ceaiul, unele medicamente impotriva racelii sau anumite suplimente alimentare pot contine cafeina.

Ciocolata (100 mg la 250 g), guma de mestecat, unele sucuri si energizate pot contine de asemenea cafeina.

In toate aceste produse, cafeina actioneaza ca un stimulator al sistemului nervos si al sistemului cardio – vascular.

“Este un mic element de dopare, care actioneaza si asupra muschilor”, a precizat Florence Rossi-Pacini, dietetician si nutritionist.

Bauturile energizante – un pericol pentru sanatate

Astfel de bauturi consumate in combinatie cu alcoolul pot sa aiba consecinte nefaste asupra organismului.

“Cafeina si alcoolul au efecte diuretice. Cine le consuma impreuna risca sa se deshidrateze. Fiind dulci, se consuma cu mare placere, de unde si pericolul”, a precizat Florence Rossi-Pacini.

Ce afectiuni poate cauza cafeaua

Consumata in cantitati mari, cafeaua poate determina tulburari ale somnului, iritatii gastrice, stres si anxietate, cresterea presiunii arteriale sau tahicardie.

Astfel specialistii recomanda sa nu se consume cafea in cantitati nerecomandate si, de asemenea, sa se aiba in vedere celelalate produse care pot sa contina cafeina.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • sorin spune:

    Exista o neconcordanta intre acest articol si alte articole cu aceeasi tema (cafeaua) in care se specifica ca 200ml de cafea bauta pe zi este buna pentru sanatate.
    Care este de fapt adevarul?
    Personal consum cca.200-250 ml pe zi si este totul OK.
    varsta mea:62 de ani.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.