Ce ar putea inlocui cornul si laptele din scoli si gradinite

laptele-si-cornulProgramul Cornul si laptele ar putea fi inlocuit cu o masa calda, conform unei propuneri legislative adoptate de Senat, urmand a fi prezentata Camerei Deputatilor. Motivatia inlocuirii programului Cornul si laptele are la baza ineficienta acestuia, considerandu-se ca s-a facut o mare risipa in scoli si gradinite in toti acesti ani.

Cornul si laptele nu incurajeaza un stil de viata sanatos

Conform mediafax.ro, initiatorii programului au motivat ca programul Cornul si laptele trebuie schimbat deoarece a impus doar un singur tip de aliment copiilor, ceea ce nu aduce beneficii pentru sanatate.

Mai mult, o masa calda este mult mai sanatoasa si poate preveni obezitatea in randul copiilor.

Conform propunerii legislative, elevii din invatamantul primar si gimnazial de stat si privat, alaturi de cei din gradinitele de stat si private cu program normal de patru ore ar putea primi in loc de corn si lapte o masa calda.

Pretul acestei mese calde trebuie sa se incadreze in limita unei valori stabilite de consiliul local. Diferenta intre valoarea de 1.04 lei/copil si cea stabilita de consiliul local ar trebui sa fie suportata de consiliul local si judetean.

Comisia de administratie publica a acordat un raport de respingere a legii, conform mediafax.ro, pe motiv ca programul Cornul si Laptele este prevazut de Regulamentul Comisiei Europene, privind ajutoarele comunitare acordate copiilor din scoli si gradinite din Fondul European de Garantare Agricola.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.