Cate dulciuri au voie copiii pe zi?

pofta-de-dulce-ciocolataDulciurile sunt bune sau nu pentru copii? Si daca da, in ce cantitate?

Daca nu, de ce? Acestea sunt intrebari la care nu prea gasim raspunsuri concrete, noi, parintii. Cel putin nu pe intelesul nostru.

Cat priveste convingerea mea, eu cred ca dulciurile fac rau, asa ca incerc din rasputeri sa-mi conving fetita de 8 ani sa nu mai fie „aspirator de dulciuri” cand intru cu ea intr-un supermarket.

Uneori simt ca aproape am reusit, dar asta pana cand…copilul vede alti parinti care pun in cos dulciuri cat cuprinde.

Ce credeti ca intelege fie-mea? Pai, ori ca mami e ciudata si poate cam rea, ori ca parintii aceia sunt rai, ceea ce se si duce sa ii informeze.

Da. Sunt fericita mamica a unui copil foarte sensibil, dar deloc timid. De multe ori mi s-a intamplat sa o vad cum se adreseaza persoanelor fumatoare cu dojeni sau persoanelor care ofera produse promo pe care eu le consider din categoria junk-food explicandu-le ca nu e bine sa ofere copiilor asa ceva.

Pe langa aceste discutii in prezenta mea, pe care le pot gestiona, mai sunt si altele pe care le poarta la scoala cu privire la dulciuri.

Dar, lasand la o parte toate discutiile si ceata care reiese din ele, puiul meu, la scoala baga dulciuri cat primeste.

Intrebarea mea este: unde trebuie sa ne oprim cu dulciurile? 

Dati-mi un optim pe zi, va rog! Ceva mai usor de utilizat si de discutat cu mamicile altor copii din clasa si care sa nu ma puna sa fac calcule complexe dupa ca studiez etichete

Va multumesc!

Oana, o mama din Bucuresti

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.