Cat de periculoase sunt produsele cu preparare instant?

supe-instantProdusele cu preparare instant precum supele si taiteii – produse peste care trebuie sa adaugi apa clocotita sunt extrem de periculoase pentru sanatate.

Journal of Nutrition vorbeste despre consumul de supe si taitatii instant care creste riscul sindromului cardiometabolic, un factor cunoscut pentru bolile cardiovasculare, diabet sau accidentele vasculare.

Aceasta concluzie a fost emisa de oamenii de stiinta de la Universitatea Baylor din Statele avand la baza un studiu efectuat timp de doi ani  in Coreea, o tara unde aceste produse se consuma frecvent.

Cercetarea a aratat ca persoanele care obisnuiesc sa manance produse instant in mod regulat sunt supraponderale sau obeze, au un nivel de colesterol crescut si tensiune mare.

Mai ingrijorator este faptul ca nu este nevoie a consumi supe-instant decat de doua ori pe saptamana pentru ca riscul sindromului cardiometabolic sa creasca cu 68%, arata studiul.

Substantele nocive din aceste preparate sunt carbohidrati procesati, grasimi saturate, zahar si sare in cantitati mari.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.