Carnea procesata creste de doua ori riscul de deces

carne-procesataCarnea procesata inclusa in dieta zilnica nu este deloc recomandata de specialisti, acestia considerand ca insuficienta cardiaca si cancerul de colon sunt la un pas de cei care mananca in fiecare zi carne procesata.

Trei felii de sunca pe zi cresc de doua ori riscul de deces

Un nou studiu realizat de cercetatorii suedezi timp de 12 ani atrage atentia asupra riscului majore in consumul de carne procesata.

Acestia precizeaza ca riscul unui deces ca urmare a insuficientei cardiace este de doua ori mai mare la persoanele care includ in dieta carnea procesata.

75 de grame de carne procesata sunt nocive pentru sanatate

Cercetatorii suedezi atrag atentia ca o cantitate de 75 de grame de carne procesata consumata zilnic creste riscul decesului prin insuficienta cardiaca de doua ori.

Chiar daca in dieta zilnica nu este recomandata carnea procesata, specialistii spun ca doar 25 de grame de carne procesata pe zi poate fi consumata.

In acest caz, am avea voie sa mancam doar o felie de sunca pe zi.

266 de barbati au murit de insuficienta cardiaca in perioada monitorizata

Din cei 2.891 de barbati participanti la studiu care au fost diagnosticati cu insuficienta cardiaca, 266 au murit ca urmare a acestei boli.

Acest studiu atrage inca o data atentia asupra riscurilor pe care le avem daca includem in dieta zilnica carne procesata.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.