Campania Traieste sanatos, mananca inteligent!

traieste-sanatosPana la finalul lui noiembrie are loc campania social-educationala “Traieste sanatos. Mananca inteligent!” care se desfasoara in 26 de licee din Bucuresti. Prin aceasta campanie se doreste informarea adolescentilor despre riscurile si efectele unei alimentatii neechilibrate asupra sanatatii.

Obiectivele Campaniei “Traieste sanatos, mananca inteligent!”

Prin aceasta campanie, adolescentii vor invata ce presupune o alimentatie sanatoasa si care sunt beneficiile alegerii unui regim alimentar corect in locul produselor de tip fast-food.

Elevii participanti la campanie vor fi informati ce alimente pot cauza afectiuni si cu ce alimente le pot inlocui. Astfel ca in locul alimentelor bogate in grasimi, zahar sau aditivi alimentari, copiii vor sti, in urma campaniei, sa consume mai multe produse bogate in fibre, vitamine si minerale.

Activitati din cadrul campaniei

  • Distribuirea de pliante informative
  • Sesiuni de informare sustinute de specialisti in nutritie
  • Proiectarea unui film documentar cu mesajul “Asa DA!” “Asa NU!” despre bolile provocate de alimentatia nesanatoasa

In urma campaniei, adolescentii vor sti ce inseamna un stil de viata sanatos si de ce e important sa-l urmeze.

Astfel ca ei vor fi informati despre alimentatia sanatoasa, despre metode de combatere a sedentarismului, despre inlocuirea timpului petrecut in fata calculatorului si a televizorului cu activitati fizice.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.