Campania de informare Ziua Mondiala a Diabetului

Complicatii in cazul bolnavilor de varicelaIn perioada 11-15 noiembrie 2013 se desfasoara la Iasi campania de informare “Ziua Mondiala a Diabetului”. Evenimentul marcheaza ziua de 14 noiembrie, data considerata la nivel global Ziua Mondiala a Diabetului. Campania este realizata de Departamentul de Sanatate Publica din cadrul Societatii Studentilor Medicinisti Iasi.

Activitati in cadrul campaniei de informare despre diabet

In perioada 11-15 noiembrie 2013, studentii de la Universitatea de Medicina si Farmarcie “Gr.T.Popa” Iasi vor realiza activitati de informare a elevilor despre riscurile in diabet.

La doua licee din Iasi, Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” si Liceul Economic nr.1, studentii la Medicina vor informa elevii despre:

  • Factorii de risc in diabet
  • Simptomele principale pentru diagnosticare
  • Preventia efectelor ireversibile ale diabetului

Ziua Mondiala a Diabetului, pe 14 Noiembrie, va fi marcata printr-un cerc albastru in fata esplanadei Universitatii de Medicina si Farmarcie “Gr.T.Popa” Iasi. Cercul reprezinta simbolul global al luptei impotriva diabetului.

70.000 de copii diagnosticati anual cu diabet

Campania “Ziua Mondiala a Diabetului” atrage atentia asupra statisticilor ingrijoratoare in diagnosticarea diabetului la copii.
Astfel ca se inregistreaza anual 70.000 de cazuri de diabet in randul copiilor de pana la 14 ani.

In acelasi timp, in Romania peste 800.000 de oameni sufera de diabet zaharat. Pana in 2030, se preconizeaza ca 11,1% din populatie va avea aceasta afectiune.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.