Bomboane cu efect anticancerigen, antioxidant si hepatoprotector, create de o studenta de la Cluj

Pare aproape imposibil, dar bomboanele ar putea ajunge pe lista alimentelor sanatoase. O studenta de la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor din Cluj a creat, in laborator, drajeuri fara zahar, despre care spune ca au efect anticancerigen, antioxidant si hepatoprotector.

Aceste bomboane contin pulbere facuta din turmeric si afine proaspete si ar putea fi usor produse in serie, spun specialistii clujeni.

Pentru bomboanele pe care le-a inventat, Ioana Oprea a gasit un nume care sa o ajute sa le promoveze pe piata produselor sanatoase: le-a denumit bomboanele-scut, asta pentru ca ar functiona ca o bariera de protectie pentru organism.

„Am demonstrat prin studii in vitro faptul ca distrug celulele canceroase, odata cu cresterea concentratiei de extract de turmeric. Consider ca sunt alimente ale viitorului pentru ca daca le introducem de acum in alimentatia copiilor pot preveni dezvoltarea atat a bolilor tumorale, cat si a bolilor cardiovasculare si hepatice”, explica Ioana Oprea – studenta USAMV Cluj-Napoca,citata de Digi24.

Pentru drajeurile contin doar stevie pentru indulcire, nu sunt daunatoare nici pentru silueta si, mai important, pot fi consumate fara probleme si de diabetici.

Bomboanele sanatoase nu necesita preparare termica si sunt gata in cel mult doua ore.

„Aceste alimente ale viitorului vin cumva sa contraatace deficienta aceasta, spre exemplu, de antioxidanti”, spune Dan Vodnar – specialist biotehnologii USAMV Cluj-Napoca, conform Digi24.

Studenta care a creat aceste bomboane viseaza sa revolutioneze piata dulciurilor.Ea a realizat, anul trecut, si bomboane cu efect anestezic si antimicotic cu extract de cuisoare si de scortisoara.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.