Atentie la carnea de miel!

CARNE-MIELPrintre pregatirile pentru masa de Paste, pentru oamenii care tin la traditii se numara si cumparatul si pregatitul fripturii de miel.

Dar, daca nu suntem atenti, riscam sa cumparat carne de miel alterata sau de provenienta indoielnica, motiv pentru care specialistii de la Protectia Consumatorilor vin cu cate cateva sfaturi.

„Recomand consumatorilor sa cumpere produse numai din locuri autorizate. Produsele expuse spre vanzare pe trotuare, in portbagajele autoturismelor etc., chiar daca sunt vandute la un pret mai mic, reprezinta un risc pentru cumparatori”, a declarat presedintele ANPC, citat de Digi24.

De asemenea, specialistii ne mai recomanda sa folosim vazul, mirosul si pipaitul atunci cand achizitionam carnea de miel, indiferent ca o cumparam de la piata sau din hipermarket.

Carnea de miel ar trebui cumparata numai din macelarii, magazine alimentare, locuri amenajate in piete si foarte important de verificat este daca are stampila sanitar-veterinara.

Carnea proaspata de miel are suprafata de culoare roz, este acoperita cu o pelicula uscata, iar in sectiune este rosie, lucioasa si slab umeda. Mirosul trebuie sa fie placut, caracteristic speciei si, de asemenea, carnea de miel trebuie sa fie ferma si elastica.

Odata cumparata, carnea de miel trebuie sa fie depozitata in conditii cat mai igienice si la temperaturi scazute.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.