Apa de la robinet pune in pericol un intreg oras din Romania

apa-in-alimenteDirectia de Sanatate Publica Alba Iulia le recomanda locuitorilor orasului sa nu bea apa de la robinet in conditiile in care, in urma testelor, a fost descoperita o cantitate de fier in apa cu mult peste limita normala. Autoritatile le recomanda locuitorilor sa nu bea apa de la robinet pana la stabilizarea situatiei. Chiar daca DSP precizeaza ca nu exista riscul de hepatite sau epidemii, oamenii sunt sfatuiti sa nu consume apa de la robinet in aceste zile.

Cantitate de fier in apa cu mult peste limita normala

“Proba 2. Fier valoare determinata 147,04 microgram/litru, valoarea maxima admisă fiind 200 microgram/litru, turbiditate valoare determinata 6,30 NTU, valoare maxima admisa 5 NTU. Pentru o mai mare sigurata recomandam populatiei sa nu bea apa de la robinet pana la remedierea parametrilor neconformi”, se precizeaza in comunicatul emis de DSP Alba Iulia.

DSPA Alba Iulia a inceput o ancheta in acest caz dupa ce mai multi locuitori au reclamat calitatea proasta a apei de la robinet.
In conditiile in care in unele zone s-a constatat o depasire foarte mare a cantitatii de fier fata de limita normala, autoritatile recomanda sa se evite consumul de apa de la robinet in aceasta perioada.

Apa ruginie la robinet pe timp de vara

Alba Iulia s-a confruntat si anul trecut cu aceeasi problema, locuitorii avand probleme cu apa potabila de la robinet.

Anul trecut, autoritatile au precizat ca modificarile de culoare sau de gust apar din cauza cresterii cantitatii de fier din apa. La baza ar sta interventii la reteaua de furnizare sau un consum prea mare pe timpul verii.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.