Anuntul ingrijorator al medicilor: A scazut media de varsta pentru diabetul de tip II din cauza obezitatii

Medicii atrag atentia ca in ultimii ani a scazut pragul de varsta al persoanelor diagnosticate cu diabet de tip II. Potrivit specialistilor, sunt tot mai multe cazurile in care aceasta afectiune este intalnita in cazul copiilor, in special din cauza obezitatii si a lipsei de activitati fizice.

„Copiii din ziua de azi nu se mai joaca. Cand aveam 10 ani saream coarda si jucam sotron. Astazi, coplesiti fiind de elementele informatice, copiii au uitat sa se joace. Din cauza cresterii numarului de cazuri de obezitate a scazut si media de varsta pentru diabetul de tip II. Inainte limita de varsta la care aparea diabetul era de 40 de ani. Dupa aceea a scazut progresiv la 35 de ani. Inainte diabetul era o boala a bunicilor, apoi a devenit o boala a parintilor iar acum este si o boala a copiilor – mai putin in Europa, si mai putin in Romania, dar des intalnita in Pacificul de Vest. Acolo peste jumatate dintre copii au diabet de tip II”, a declarat presei prof.univ.dr. Maria Mota, medic primar specialist in diabet nutritie si boli metabolice, citata de Agerpres.

[the_ad id=”14074″]Medicul specialist a atras atentia ca tipul II de diabet reprezinta un risc cardiovascular foarte inalt.

„In Romania sunt 62 de copii sub 18 ani care sufera de diabet de tip II si 3.440 de copii au diabet zaharat de tip I. E posibil ca in realitate numarul sa fie mult mai mare”, a mai declarat Maria Mota conform sursei mentionate.

Anual, la data de 14 noiembrie, la initiativa Federatiei Internationale de Diabet (IDF) si cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, se marchaza Ziua Mondiala a Diabetului.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.