Antibiotice naturale

legumePrevenirea si tratarea infectiilor,a racelilor si a virozelor se poate face prin alimentatie, spun specialistii in nutritiei. Ba mai mult, antibioticele naturale sunt la indemna oricui, iar cele mai multe se afla chiar in camara noastra.

Usturoiul – despre unele beneficii pe care acela le aduce sanatatii se stie deja, mai ales ca unele voci il numesc cel mai bun agent curativ. Usturoiul este bogat in antioxidanti care protejeaza impotriva actiunii bacteriilor si a radicalilor liberi din sange, asigurand protectia sistemului imunitar. Usturoiul este recomandat in special in cazul infectiilor produse de stafilococi, precum bronsita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar si in cazul parazitilor intestinali, astmului, hipertensiunii si infectiilor pielii. Altfel spus usturiul este un adevarat antibiotic natural impotriva infectiilor 

Ceapa – face parte din aceeasi familie ca usturoiul, imbratiseaza proprietati medicinale, fiind bogata in flavonoide. Cu alte cuvinte este un alt antibiotic natural puternic. Ceapa are calitati diuretice si antiinflamatorii, precum si antioxidanti puternici care ajuta sanatatii sistemului circulator, este dusman al diabetului, colecterolului ridicat, problemelor cardiace si mentine buna functionare a tractului digestiv. Este foarte eficienta impotriva racelii si tusei, si este un bun dezinfectant.

Mierea – folosita dintotdeauna ca un antibiotic natural in tratarea diverselor afectiuni sau boli, este un adevarat medicament pentru organism. Datorita proprietatilor antivirale, antiseptice, antiinflamatoare, enzimelor antibacteriene, mierea previne multiplicarea si dezvoltarea anumitor bacterii. Mierea este o alternativa naturala a antibioticelor fiind eficace in preventia dar si tratarea multor afectiuni. 

Ceai verde – contine o gama variata de polifenoli, care dizolvati in apa, actioneaza asemenea unor antibiotice non-toxice. Pe langa faptul ca ceaiul verde este recomandat chiar in locul cafelei, acesta este si o sursa bogata de vitamin, minerale aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi, compusi ce ce asigura stimularea sistemului imunitar si creste rezistenta organismului in lupta cu infectiile.

Ghimbirul – este un remediu natural foarte popular si utilizat in medicina naturista. Traditia folosirii ghimbirului ca medicament dateaza de peste 2000 de ani, spun specialistii in nutritie. Ghimbirul are proprietati antiinflamatoare si antibacteriene, este un bun remediu in cazul racelilor, deoarece calmeaza inflamatille de la nivelul gatului, amelioreaza simptomele sinuzitei, febrei si infectiilor gatului. De asemenea, ghimbirul este foarte folosit si in curele de slabit pentru ca  intensifica arderea grasimilor contribuie la eliminarea toxinelor din corp si este un energizant eficient pentru organism.

Etichete: antibiotice naturale pentru infectii, antibiotice naturale puternice, alternative naturale la antibiotice


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.