Ambulatoriu special pentru pacientii cu diabet, la Suceava

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava va avea un nou ambulatoriu pentru diabet intr-o cladire din proximitatea unitatii medicale.

Coordonatorul Centrului Judetean de Diabet zaharat, medic-sef al sectiei Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice din cadrul SJU Suceava, Claudiu Cobuz, a declarat, joi, ca pentru acest proiect exista deja acordul managerului SJU, Alexandru Calancea, si promisiunea de sustinere a investitiei din partea institutiei tutelare a spitalului, respectiv Consiliul Judetean.

“Astfel, se permite accesul pacientilor direct, putand fi consultati fata in fata, intr-un spatiu izolat de cladirea spitalului, fara a mai exista riscul de infectare cu COVID-19. Impreuna cu echipa manageriala a Spitalului Judetean Suceava condusa de dr. Alexandru Calancea si cu sprijinul Consiliului Judetean Suceava, pornim pe un drum nou, o investitie moderna, rapid realizabila, dedicata exclusiv pacientilor nostri cu diabet zaharat”, a declarat Claudiu Cobuz, citat de Agerpres.

Conform proiectului, imobilul va avea doua etaje si va dispune de spatiu pentru internari de zi, de o sala de educatie a pacientului diabetic, cabinet de consultatii pentru copii si cabinet de consultatii interdisciplinare, astfel incat pacientul sa nu mai fie nevoit sa mearga la alte cabinete, ci sa fie consultat de medici de alte specialitati, in ambulatoriul de diabet.

In prezent, sectia si ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat deservesc toate persoanele cu diabet zaharat din judetul Suceava.

Activitatea cuprinde internari continue si de zi, consultatii in ambulatoriul de specialitate, derularea programului national de diabet zaharat pentru pacientii cu sisteme de monitorizare continua a glicemiei, sisteme de pompe de insulina, cu respectarea criteriilor de eligibilitate.

Potrivit sursei citate, in judetul Suceava sunt peste 22.000 de pacienti cu diabet zaharat, dintre care 138 sunt copii.

Etichete: ambulatoriu persoane cu diabet, tratament diabet suceava, pacienti diabet suceava


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • iacob grigore spune:

    pentru o consultatie ,trebuie programare?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.