Alimentele de la fast-food ne afecteaza sistemul imunitar

fast-food-infectiiAlimentele procesate, bogate in sare, zahar si grasimi ne pot afecta sistemul imunitar, conform unui nou studiu publicat in revista de specialitate “Nutrition Journal”. Persoanele care consuma des mancare fast-food si alte alimente bogate in calorii au un risc mai mare pentru bolile cronice dar si pentru afectarea serioasa a sistemului imunitar.

Ce boli riscam daca avem o alimentatie gresita

Medicii ne avertizeaza ca mancarea de tip fast-food ne poate afecta sistemul imunitar. Daca vom consuma alimente procesate, nesanatoase, sistemul nostru va lupta mai greu impotriva infectiilor, a alergiilor si a bolilor autoinflamatorii.

Printr-o alimentatie nesanatoasa, corpul nostru va fi mult mai expus declansarii cancerului.

Stilul de viata nesanatos devine incodat in ADN

Autorii studiului avertizeaza ca alegerile alimentare gresite pot sa afecteze echilibrul bacteriilor cu rol pozitiv din organism si sa devina marca in ADN.

Distrugerea acestui echilibru ne face mult mai expusi infectiilor si altor afectiuni cu risc major.

Pentru a evita infectiile, mancati sanatos

Specialistii de la Institutul National de Alergie si Boli Infectioase (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) ne recomanda pentru avea un sistem imunitar puternic sa ne schimbam obiceiurile alimentare.

Este foarte important sa punem alimentatia pe primul loc si sa ne facem timp sa gatim si sa mancam in familie.

Trebuie sa eliminam din dieta zaharul si grasimile procesate, mancarea de tip fast-food, fumatul si alcoolul.

Salatele proaspete, fructele in loc de dulciuri pentru gustarile dintre mese si o hidratare corecta ne pot ajuta sa luptam impotriva infectiilor cu ajutorul sistemului imunitar.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.