Alimente interzise daca urmati aceste tratamente

alimente-interziseAtunci cand urmati un tratament pentru o anumita afectiune este bine sa intrebati medicul daca alimentele din dieta zilnica pot sa scada eficienta medicamentului pe care il luati. Alimentele pe care le consumam pot sa intarzie sau sa scada nivelul de absorbtie al medicamentului. De aceea, unele medicamente trebuie luate inainte sau la cateva ore dupa masa. Unele alimente insa nu sunt recomandate atunci cand urmati un anumit tratament.

Grepfrutul poate afecta tratamentul in diferite afectiuni

Grepfrutul sau sucul din acest fruct pot sa afecteze forma in care corpul nostru proceseaza anumite medicamente. In aceste cazuri, tratamentul in cauza poate sa fie ineficient sau sa genereze efecte secundare. O consecinta asemanatoare o are consumul anumitor citrice, precum portocalele de sevilla sau pomelo.

Grepfrutul nu este recomandat atunci cand luam medicamente in cazul nivelului inalt de colesterol, hipertensiune arteriala, aritmie cardiaca, depresie si anxietate, alergii, disfunctii erectile, dupa un transplant de organe sau in tratamentul pentru HIV.

Produsele lactate nu sunt recomandate odata cu antibioticele

Laptele, branza si alte produse lactate, din cauza continutului de calciu si magneziu, afecteaza tratamentul cu antibiotice, dificultand procesul de absorbtie.

De aceea, unele antibiotice trebuie luate inainte sau dupa masa, pentru a nu scadea efectul de absorbtie. E foarte important sa intrebati medicul si farmacistul despre orele la care trebuie sa luati tratamentul in functie si de mesele zilnice.

Verdeturile bogate in vitamina K nu trebuie consumate odata cu anticoagulante

Salada verde, conopida, ceaiul verde nu sunt recomandate din cauza vitaminei K pe care o contin in tratamentul cu anticoagulante orale.

In acelasi timp, daca sunteti obisnuiti sa mancati usturoi, trebuie sa stiti ca o cantitate prea mare poate sa potenteze in exces efectul anticoagulantelor.

Branza, pestele afumat pot duce la crize hipertensive

Persoanele care urmeaza un tratament impotriva depresiei nu trebuie sa includa in dieta tipuri de branza fermentata, peste afumat, peste marinat, vin rosu sau bere deoarece aceste alimente cresc riscul unei crize hipertensive.

Daca aveti lipsa de fier nu beti multa cafea sau ceai

O persoana care are deficienta de fier si urmeaza un tratament in acest sens, poate sa aiba probleme in absorbtia fierului in organism daca va consuma multe cesti de cafea sau ceai.

Ciocolata, cafeaua si ceaiul nu sunt recomandate in tratamentul pentru astm sau BPOC

Specialistii nu recomanda sa consumati ciocolata sau sa beti cafea daca luati un tratament cu teofilina pentru astm sau BPOC.

Nu consumati alcool daca sunteti sub tratament

Este foarte important sa nu consumati alcool daca luati medicamente si sa va informati de la medic care sunt riscurile in cazul in care combinati alcoolul si medicamentele.

In acelasi timp, trebuie sa intrebati de fiecare data medicul sau farmacistul daca sunt interzise anumite alimente in timpul tratamentului.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • constantinescu veronica spune:

    fac tratament cu anticoagulante.Ce alimente sunt interzise?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.