“Alimentatia sanatoasa si Diabetul”

Principalele masuri pentru a preveni diabetul de tip 2Directiile judetene de sanatate publica (DSP) vor derula, pe 14 noiembrie, cu prilejul Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Diabetului Zaharat, campania nationala „Controlul diabetului sta pe masa ta”, care are ca scop constientizarea populatiei cu privire la insusirea unui comportament alimentar sanatos in profilaxia si controlul diabetului.

Potrivit unei informari publice, DSP Bucuresti anunta ca in cadrul campaniei vor fi expuse postere precum: „Incepe dimineata cu un mic dejun sanatos!”, „Alimentatia sanatoasa incepe cu micul dejun!, „Poarta albastru la micul dejun!”si vor fi purtate discutii individuale si de grup referitoare la importanta alimentatiei sanatoase in prevenirea si controlul diabetului.

De asemenea, vor fi organizate puncte stradale pentru informarea populatiei asupra afectiunii si determinari ale glicemiei, lipidelor, colesterolului.

14 noiembrie este Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Diabetului Zaharat. Pentru anul 2014, DSP Bucuresti mai scrie in comunicatul de presa ca activitatile de celebrare pe plan mondial se vor desfasura sub sloganul „Alimentatia sanatoasa si Diabetul ”

Printre promotorii campaniei se numara Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.