Alimentatia necorespunzatoare cauzeaza milioane de decese la nivel mondial

Alimentatia necorespunzatoare, in special cea saraca in cereale integrale, fructe si legume, nuci, peste si cea prea sarata este asociata cu peste 10 milioane de decese (18,8%) in intreaga lume.

Dintre toate formele de malnutritie, obiceiurile alimentare proaste reprezinta principalul risc de mortalitate, spun autorii unui studiu este legat de alimentatia necorespunzatoare, publicat de Agentia France Presse.

In plus, cresterea glicemiei, a tensiunii arteriale, obezitatea si excesul de colesterol din sange se numara printre primii zece factori de risc de deces la barbatii si femeile din intreaga lume, relateaza si Agerpres.

„In pofida progreselor inregistrate, ne confruntam cu o triada de probleme — obezitatea, conflictele si bolile mintale, inclusiv dependenta, care franeaza multe natiuni si comunitati”, spune dr. Christopher Murray, directorul Institutului pentru Masurarea si Evaluarea Sanatatii de la Universitatea Washington.

De asemenea, numarul de decese cauzate de hepatitele virale (A, E, B, C si D), inclusiv cancerele hepatice, cele mai severe forme de hepatita si ciroza, l-a depasit pe cel al deceselor cauzate de tuberculoza (1,2 milioane), HIV/SIDA (1 milion) sau malarie (719.000), potrivit Aliantei Globale pentru Hepatita.

Asta chiar in conditiile in care exista medicamente pentru hepatita C care pot vindeca infectia in majoritatea cazurilor in trei luni si un vaccin impotriva hepatitei B, potrivit surselor mentionate.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.