Alerta InfoCons: Bomboanele oferite cadou de Ziua Indragostitilor au pana la 10 E-uri

Produse de tip bomboane, trufe si praline cu ciocolata ce se regasesc pe piata din Romania, au pana la 10 E-uri, arata un studiu realizat de InfoCons.

Potrivit sursei citate, au fost analizate 126 de produse, iar din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, s-a constatat ca toate acestea au in componenta lecitina (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut in componenta poliricinoleatul de poliglicerina (E 476), iar 18,25% contin acid citric (E 330 ).

De asemenea, din punct de vedere al ingredientului principal, InfoCons mai informeaza ca, 70,63% dinte aceste produse au ca prim ingredient zaharul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amaruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagra, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoza, 5,55% au ca prim ingredient grasimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao si 2,38% crema de praline/crema cu aroma.

Consulta AICI tabelul cu aditivii regasiti in bomboanele de ciocolata.

Etichete: bomboane de ciocolata, trufe de ciocolata, praline de ciocolata, e-uri bomboane, ziua indragostitilor


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.