Afectiuni majore prevenite prin consumul de broccoli

broccoli-afectiuniBroccoli nu este inca un aliment intalnit in toate listele de cumparaturi ale romanilor. Lipsa de informare despre beneficiile numeroase ale acestei legume fac din broccoli un aliment inca necunoscut in totalitate la noi. Antioxidantii, vitamina A, C, K, fierul sunt doar cateva din beneficiile pentru care broccoli ar trebui inclus in orice dieta.

Broccoli previne osteoartrita

Un studiu britanic publicat in revista de specialitate “Arthritis&Rheumatism” a precizat ca broccoli contine sulforofan, care previne leziunile cartilajului. In acest fel, o dieta bogata in broccoli poate preveni aparitia osteoartritei.

Detoxifiere si preventia in cancer

Un alt mare beneficiu al dietei cu broccoli este rolul sau in detoxifierea organismului. Specialsitii arata ca broccoli are un efect pozitiv in preventia cancerului la san sau a cancerului de prostata.

Broccoli sustine sistemul nervos

Un alt beneficiu major al consumului de broccoli este continutul de potasiu care ajuta atat la stabilizarea presiunii arteriale cat si la mentinerea unui sistem nervos sanatos.

Bolile cardiovasculare prevenite prin dieta cu broccoli

Broccoli contine vitamina B6, considerata de specialisti extrem de importanta in preventia bolilor de inima si a atacului cerebral.

Vitamina A din broccoli, esentiala pentru vedere

Prezenta vitaminei A in broccoli il include in dieta pentru preventia afectiunilor oftalmologice. Specialistii considera ca broccoli ne poate proteja si de o expunere prea intensa la soare.

O digestie mai buna prin dieta cu broccoli

Datorita continutului ridicat de fibre, broccoli poate sustine un tranzit intestinal corect, prevenind constipatia.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.