Cel mult 6 lingurite de zahar

mancare-copii-probleme-emotionaleAsociatia Americana a Inimii (American Heart Association) a prezentat o recomandare oficiala cu privire la cantitatea de zahar recomandat pentru copii:

-copii mai mici de 2 ani nu ar trebui sa consume adaos de zahar sub nici o forma, iar copii pana la 18 ani ar trebui sa consume maximum 6 lingurite de zahar adaugat pe zi.

Aceasta recomandare isi propune sa ajute parintii si adolescentii sa aleaga o combinatie de mancaruri si bauturi care sa nu depaseasca acele 6 lingurite pe zi.

Ce este zaharul adaugat

Este orice tip de indulcitor adaugat in procesul de productie a alimentelor. Se regaseste sub diverse denumiri precum dextroza, fructoza, siropuri, etc.

Alimentele pot contine ingrediente care in mod natural sunt dulci, precum fructele, dar recomandarea nu se refere la acestea, ci la indulcitorii adaugati.

De ce aceasta recomandare?

Studiile au corelat bolile cardiovasculare – prima cauza de deces la nivel mondial- cu consumul de zahar adaugat. Un studiu publicat in 2014 in JAMA a concluzionat ca oamenii care isi iau intre 17% si 21% din calorii din zaharul adaugat au un risc cu 34% de a muri din cauza bolilor cardiovasculare decat cei care isi iau numai 8% din calorii din zaharul adaugat.

In America, spre exemplu, datele statistice arata ca un copil obisnuit consuma de trei ori aceasta cantitate recomandata, de 6 lingurite pe zi.

Este in atributia parintelui de a educa si indruma copilului spre o dieta cu mai putin zahar adaugat, pentru ca acesta se regaseste nu doar in sucuri sau dulciuri, ci si in multe alte produse, cum ar fi: ketchup, sosuri de friptura, chifle pentru hamburgeri, sosuri pentru salate, mancaruri semi-preparate etc.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.