80% dintre produsele alimentare contin zahar adaugat

cantitate-de-zaharUn documentar (“Fed-Up”) care este promovat in cinematografele din Statele Unite atrage atentia asupra nivelului ridicat de zahar din produsele alimentare. Acest documentar sustine si ultimele statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) care atrage atentia ca 30% dintre americani sunt obezi sau supraponderali.

Responsabil de obezitate nu este lipsa de exercitiu fizic, ci consumul de zahar

Documentarul atrage atentia asupra unui fapt ingrijorator: chiar daca tot mai multi americani fac sport, rata in obezitate si supraponderalitate continua sa fie ridicata.

Conform documentarului, doi din trei americani sunt supraponderali, chiar daca tendinta populatiei este de a consuma tot mai multe produse cu un continut caloric scazut.

Realizatorii documentarului, “Fed-UP” considera ca principal vinovat industria alimentara ale corei produse contin un nivel foarte ridicat de zahar in continuare, in ciuda statisticilor si a riscurilor asupra sanatatii publice.

“Obezitatea este o problema de 30 de ani si suntem pe cale sa atingem punctul de ruptura”, a precizat Stephanie Soechting, realizatoarea documentarului.

80% dintre produsele vandute in SUA contin zahar

Conform documentarului, principalul vinovat este industria alimentara, statisticile indicand faptul ca 80% dintre produsele alimentare care se vand in SUA contin zahar.

Conform realizatoarei documentarului, chiar daca au existat campanii majore si indicatii la nivel guvernamental ca industria agroalimentara sa reduca cantitatea de zahar din produse, astfel de produse cu nivel ridicat de zahar continua sa apara in scoli si cantine.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.