5 pasi pentru a ne mentine energia zilnic

recomandari-pentru-energieUn stil de viata care implica activitati stresante, termene limita, acumularea de activitati care nu pot fi realizate in timpul programat va pot afecta nu doar ritmul de viata, ci si sanatatea. Stresul, dezechilbrul cauzat de saltul peste mesele principale zilnice, lipsa timpului pentru activitati fizice pot cauza multiple afectiuni.

Ce ne recomanda specialistii

Hidratare corecta – specialistii recomanda sa bem suficiente lichide pe parcursul unei zile pentru a ne hidrata suficient. In acelasi timp, trebuie sa consumati alimente care sa asigure aportul de lichide, precum supele, fructele, ceaiul. In cazul deshidratarii, exista riscul starilor de confuzie, durerilor de cap, dar si a unor afectiuni majore precum cele ale plamanilor.

O dieta bogata in nutrienti – pentru a fi plin de energie se recomanda introducerea in alimentatia zilnica a unor alimente precum legume, fasole, alune, seminte, fructe. Dieta pentru a avea energie in activitatile zilnice trebuie sa includa si alimente bogate in antioxidanti, precum broccoli, rosii, afine, stafide, nuci, migdale.

Eliminarea din alimentatie a produselor care au multe calorii dar iti ofera putina energie: deserturi, dulciuri, alimentele cu grasimi saturate, mancare fast-food.

Nu ratati micul dejun – prima masa a zilei este foarte importanta de aceea trebuie sa o transformam intr-o prioritate si sa nu o sarim motivand ca nu avem suficient timp pentru a ne aseza la masa dimineata. Specialistii considera ca un mic dejun sanatos ajuta la functionarea corecta a metabolismului si la mentinerea energiei pana la masa de pranz. Un mic dejun sanatos trebuie sa includa cereale integrale, fulgi de ovaz, fructe, lapte degresat, seminte. Trebuie sa evitam mesele de dimineata pe fuga, produsele de patiserie, painea alba, gogosile.

Faceti activitate zilnica – chiar daca programul va este incarcat si nu va ramane deloc timp pentru a face sport, specialistii recomanda macar 30 de minute de activitate zilnica. Chiar si mersul pe jos este important in cazul in care nu practicati un sport. Este, de asemenea, foarte important sa va hidratati suficient in timpul activitatii fizice.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.