5 fructe si legume pe zi ne prelungesc viata

5 fructe si legume pe zi ne prelungesc viataUn studiu suedez publicat recent demonstreaza ca un consum de 5 fructe si legume pe zi ne prelungeste viata.

Studiul a avut in vedere 71,706 participanti, dintre care 38, 221 barbati si 33, 485 femei, cu varsta cuprinsa intre 45-83 de ani.

Scopul studiului a fost sa stabileasca care este consumul optim de legume si fructe si care este impactul lui asupra vietii consumatorului.

Impactul consumului de fructe

Persoanele care au consumat 1 fruct pe zi au trait cu 19 luni mai mult decat cele care nu au consumat niciodata fructe.

Impactul consumului de legume

Participantii la studiu care au consumat 3 legume pe zi au trait cu 32 de luni mai mult decat cei care nu au consumat niciodata legume.

Consumul optim

Persoanele care nu au consumat niciodata fructe si legume au trait cu 3 ani mai putin decat cei care au consumat 5 fructe si legume pe zi.

Mitul consumului foarte mare de fructe si legume

Daca pana in prezent, se considera ca un consum mare de fructe si legume in fiecare zi cresc sansele prelungirii vietii, studiul a demonstrat ca nu exista nici un impact in cazul unui consum de peste 5 fructe sau legume pe zi.

Participantii la studiu au informat personal cate fructe si legume pe zi contine dieta personala. Nu s-a facut o observare si o masurare a numarului de fructe si legume de catre persoane care au realizat cercetarea. Acest fapt poate determina un anume grad de subiectivitate a informatiilor.

 

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.