5 beneficii esentiale ale pepenului rosu

pepene-rosuPepenele rosu trebuie sa faca parte din orice dieta pe timpul verii datorita beneficiilor majore pentru sanatate pe care le are. Gustul dulce si racoritor, alaturi de nutrientii pe care ii contine il transforma in fructul preferat al sezonului. Fie ca il consumam simplu sau in salata de fructe, pepenele rosu nu trebuie sa lipseasca din nici o dieta in acest sezon. Bolile cardiovasculare, diferite tipuri de cancer, stresul sau anemia sunt doar cateva dintre afectiunile pe care le putem preveni si prin consumul de pepene rosu.

Contribuie la hidratarea organismului

Pepenele rosu este recomandat deoarece contine multa apa si putine calorii. Astfel, pepenele rosu ne ajuta sa fim hidratati mai ales in timpul verii cand avem nevoie de mai multe lichide pentru a evita deshidratarea.

Sursa de vitamine si minerale

Este o sursa foarte buna de potasiu si de vitamina C.  Potasiu ajuta la reglarea tensiunii arteriale si este un element central in dieta persoanelor care se confrunta cu hipertensiune arteriala, aritmii sau insuficienta cardiaca. Continutul crescut de postasiu ne apara si impotriva pietrelor la rinichi.

Vitamina C este esentiala pentru a ne intari sistemul imunitar. Vitaminca C ne ajuta sa ne protejam impotriva infectiilor, dar si sa avem oase puternice. Vitamina C lupta impotriva stresului oxidativ, care sta la baza unor afectiuni precum arteroscleroza.

Inclus in dieta alaturi de alte fructe de sezon, pepenele rosu ne asigura complexul de vitamine si minerale de care avem nevoie.

Previne cancerul si bolile cardiovasculare

Pepenele este bogat si in antioxidanti, cu rol extrem de important in preventia bolilor cardiovasculare si a diferitelor tipuri de cancer, cancer de prostata, de vezica, de pancreas, cancer de plamani sau de piele. Datorita continutului scazut de grasimi si colesterol, ne protejeaza vasele de sange.

Ne ajuta sa fim mai productivi

Datorita vitaminei B ne ajuta sa fim mai productivi si sa avem mai multa energie. Este o sursa foarte buna de vitaminele B6 si de B1. Vitamina B6 este considerata un aliat impotriva bolilor cardiace. O persoana care are deficienta de vitamina B6 se poate confrunta cu anemie, stari de depresie si chiar stari recurente de confuzie.

Ajuta digestia

Datorita continutului mare de apa, pepenele rosu are si efect diuretic. Are un rol foarte important in detoxifierea organismului dar si in pierderea in greutate, prin continutul scazut de calorii.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.