4000 de morti premature ar putea fi prevenite prin aceasta dieta

cerealeDieta zilnica imbogatita cu fibre din cereale are un efect mai puternic pentru preventia decesului prematur decat dieta cu fructe si legume, sustin cercetatorii de la Universitatea Oxford intr-un studiu publicat in British Medical Journal, conform dailymail.co.uk. Specialistii britanici sfatuiesc populatia sa consume zilnic 440 g de fructe si legume si 18 g de fibre, in special cele provenite din cereale integrale.

Fibrele din cereale cele mai recomandate de cercetatori

Pentru cresterea cantitatii de fibre din dieta zilnica, specialistii recomanda o alimentatie bogata in fructe, legume, fasole, linte.

Studiul realizat de cercetatorii de la Oxford arata ca fibrele din cereale au un impact asupra sanatatii mai mare decat fructele si legumele.
Conform studiului, persoanele care aveau o dieta bogata in fibre aveau sanse cu 25% mai mari de a preveni un deces in urmatorii 9 ani dupa un atac de cord.

Studiul a implicat 2258 de femei si 1840 de barbati care au supravietuit unui atac de cord.

In acest studiu, cel mai mare efect in preventia decesului a fost cresterea cantitatii de fibre provenite din cereale, in special la micul dejun.

Beneficiile unei diete bogate in fibre

Medicii recomanda dieta cu fibre pentru a reduce nivelul colesterolului din sange, pentru a imbunatati nivelul glicemiei si pentru a scadea nivelul tensiunii arteriale.

Specialistii recomanda sa inlocuim painea alba cu painea integrala, iar la micul dejun sa mancam in fiecare zi fibre, prin musli si cereale integrale.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.