2000 de copii sunt depistati anual cu diabet

Principalele masuri pentru a preveni diabetul de tip 2Numarul bolnavilor de diabet din Romania a crescut cu 30% in ultimii ani, conform unui studiu preliminar efectuat in luna mai 2013 de catre Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Se estimeaza ca pana in anul 2030 vor exista in Romania aproximativ 1.700.000 de bolnavi de diabet.

Romania – in primele zece tari europene in incidenta diabetului

Numarul bolnavilor de diabet este in continua crestere in Romania. In fiecare an, 2000 de copii sunt depistati cu diabet.
Cele mai multe persoane care sunt diagnosticate cu diabet au aproximativ 45 de ani.

Se estimeaza ca pana in anul 2030, diabetul va ocupa locul 7 intre cauzele de deces la nivel mondial, conform Federatiei Internationale de Diabet.

50% dintre bolnavii de diabet zaharat nu sunt diagnosticati

O problema grava la nivel mondial semnalata de autoritati este numarul mare, aproximativ 183 milioane de persoane cu diabet zaharat care nu sunt diagnosticate.

In anul 2011, existau la nivel global 366 de milioane de persoane cu diabet iar numarul este in continua crestere, conform estimarilor Federatiei Internationale de Diabet.

Cel mai mare numar de bolnavi cu diabet zaharat de tip 2 provine din tarile slab dezvoltate si cu venituri medii.

Ce masuri recomanda specialistii pentru preventia in diabet

Nivelul ridicat de zahar din sange este principala consecinta a diabetului necontrolat. In acest caz, bolnavii de diabet pot suferi complicatii si alte afectiuni, precum neuropatie, retinopatia diabetica.

Bolnavii de diabet trebuie informati ca boala poate atrage dupa sine afectarea rinichilor, a inimii, a vaselor de sange sau a ochilor.

In acest caz, medicii recomanda un control foarte atent al diabetului.

  • Bolnavii de diabet trebuie sa aiba o dieta sanatoasa, cu fructe si legume, cu un nivel controlat al zaharului si al grasimilor saturate.
  • Medicii recomanda un stil de viata echilibrat, prin activitati fizice regulate si o atentie sporita la greutatea corporala in cazul persoanelor care sufera de supraponderalitate sau obezitate.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.