19 tari din UE intentioneaza interzicerea culturilor modificate genetic

mancare-modificata-geneticMai mult de jumatate dintre  tarile membre ale Uniunii Europene intentioneaza sa interzica acele culturi de organisme modificate genetic.
Conform Bloomberg, 19 state europene au cerut ca pe o parte sau pe intreg teritoriul lor sa fie interzise culturile de organisme modificate genetic.

Conform unei decizii adoptata in luna martie 2015 de Consiliul European, tarile membre UE au dreptul de a interzice sau de a aproba culturile de organisme modificate genetic pe teritoriul lor.
Solicitarile tarilor care opteaza pentru interzicere trebuie comunicate marilor companii din sectorul agricol, pentru a putea opri cultivarea de organisme modificate genetic autorizate deja in UE sau care sunt in mijlocul procesului de autorizare.

“Asa cum arata numarul de cereri din partea statelor membre, guvernele nationale folosesc aceasta legislatie pentru a avea un rol mai important in deciziile privind cultivarea teritoriilor lor”, se arata intr-o declaratie a Comisiei Europene publicata duminica, data publicitatii si de Agerpres.

Statele care si-au exprimat optiunile privind culturile de OMG sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Slovenia si Marea Britanie (in Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.