18.000 de romani mor in fiecare an din cauza excesului de sodiu

sodiuRomanii care consuma o cantitate de sodiu peste limita recomandata au un risc major de boli cardiovasculare. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda sa consumam cel mult 2g de sodiu zilnic pentru a ne feri de afectiunile care au la baza consumul excesiv de sodiu.

Romanii consuma o cantitate dubla de sodiu decat cea recomandata de medici

Consumul mediu de sodiu in Romania este de 4,2g/zi, dublu fata de media recomandata de OMS.

Peste 1,6 milioane de persoane mor anual la nivel mondial din cauza unei afectiuni relationate cu un consum excesiv de sodiu.

Consumul ridicat de sodiu a fost relationat in Romania cu peste 7000 de decese din cauza bolii coronariene, 6.996 decese ca urmare a accidentului vascular cerebral si 3.757 relationate cu alte boli cardiovasculare.

Consumul mediu de sodiu la nivel global este de 3,95g/zi

Nu doar populatia din Romania consuma sodiu in exces, ci si populatia la nivel global. Astfel, consumul mediu la nivel mondial este peste media recomandata de 2 g/zi, respectiv 3,95g/zi.

Cea mai mare cantitate de sodiu este consumata de locuitorii din Asia Centrala unde se inregistreaza o medie de 5,51 g/zi.

Un consum excesiv de sodiu este relationat si cu alte afectiuni cu risc major, precum boala renala sau cancerul gastric.

Specialistii ne recomanda sa respectam cele 2g de sodiu zilnic si sa luam in calcul ca alimentele procesate, cele de fast-food pot sa contina o cantitate mare de sodiu.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.