Iaurtul ajuta la echilibrarea dietei, mai ales dupa rasfatul de sarbatori

iaurtProdusele lactate reprezinta o componenta importanta in alimentatia zilnica, avand un continut bogat in nutrienti esentiali, necesari pentru cresterea si mentinerea muschilor si oaselor, la orice varsta. Pe langa faptul ca iaurtul este o sursa naturala de proteine si calciu, acesta echilibreaza flora intestinala datorita bacteriilor vii pe care le contine, bacterii care au realizat fermentarea laptelui pentru transformarea acestuia in iaurt.

„Iaurtul este un aliment esential, cu densitate nutritionala foarte buna si purtator al unor nutrienti importanti pentru sanatate, cum ar fi: proteine complete, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii. De altfel, iaurtul se plaseaza pe locul doi in ierarhia alimentelor sanatoase, dense in nutrienti, dupa fructe si legume. Iata de ce consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentatii sanatoase si echilibrate, in toate etapele vietii”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

Datorita continutului bogat in proteine cu valoare nutritiva inalta, consumul de iaurt asigura organismului toti cei noua aminoacizi esentiali in dezvoltarea si mentinerea sanatatii tesuturilor.

Totodata, consumul de lactate, ca parte a unei diete controlate din punct de vedere caloric, este asociat cu o pierdere mai mare in greutate, mai ales din zona abdomenului.

„Iaurtul este o foarte buna alternativa atunci cand simtim nevoia de ceva dulce. In plus, spre deosebire de o prajitura sau un alt aliment cu un continut caloric ridicat, iaurtul are putine calorii si este la fel de gustos. Ofera o senzatie de satietate care persista mai mult timp, fiind astfel de mare ajutor persoanelor care doresc sa-si reechilibreze dieta. De asemenea, datorita continutului de bacterii vii, iaurtul ajuta sistemul digestiv sa functioneze corect, prevenind acumularea de toxine, constipatia, episoadele diareice si ameliorand simptomele sindromului de colon iritabil. Este atat de simplu sa ne mentinem sanatatea prin introducerea iaurtului in dieta noastra zilnica”, a adaugat prof. univ. dr. Nicolae Hancu.

Iaurtul ne ajuta sa ne echilibram dieta, din punct de vedere caloric si nutritional, inlocuind cu succes alimente hipercalorice, cu un continut mare de zaharuri si grasimi.

De asemenea, dupa mesele imbelsugate de sarbatori, perioada in care multi dintre noi isi permit repetate rasfaturi culinare, o zi doar cu fructe si iaurt sau macar o cina usoara si gustari constand din iaurt, ne ajuta sa restabilim controlul asupra caloriilor, fara sa ne infometam.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.