Depasiri ale parametrilor fizico-chimici de clor si aluminiu in apa din judetul Braila

Analiza calitatii apei potabile pentru consum uman din judetul Braila, facuta anul trecut de catre Directia pentru Sanatate Publica (DSP) Braila, a demonstrat ca exista depasiri ale parametrilor fizico-chimici la clor si aluminiu.

„DSP Braila a verificat calitatea apei potabile pentru consum uman ce s-a concretizat in recoltarea de probe din toate zonele de aprovizionare autorizate din judet in cadrul monitorizarilor de audit, fiind analizati 2.435 parametri, din care noua fizico-chimici au fost neconformi la clor si aluminiu”, a declarat directorul DSP Braila Gabriel Ciochina citat de Agerpres.

Pentru verificarea calitatii apei de imbaiere s-au recoltat probe si s-au analizat 198 parametri, din care doi parametri fizico-chimici au fost neconformi la clor.

„In cazul primariilor cu microinstalatii de distributie a apei neautorizate sanitar si in administrarea CUP Dunarea s-au analizat 400 de parametri, din care 24 parametri bacteriologici au fost necorespunzatori pentru bacterii coliforme, e.coli, enterococi si 111 fizico-chimici au fost necorespunzatori pentru nitrit, amoniu, turbiditate, oxidabilitate, fier si mangan”, a mai spus Ciochina potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, anul trecut nu s-au inregistrat epidemii hidrice si nu s-au semnalat cazuri de hepatita acuta virala sau boli diareice care sa fi avut etiologie hidrica.

Etichete: analiza apa potabila, clor si aluminiu in apa braila, e.coli


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.