In Romania s-a declarat epidemie de gripa

In Romania s-a declarat epidemie de gripa in a treia saptamana de circulatie intensa a virusului gripal. Ministrul Sorina Pintea spune ca acest trend crescut se va mentine si in luna februarie.

„Gripa evolueaza pe tot teritoriul tarii, chiar daca la intensitati diferite. Din fericire, aceasta gripa se datoreaza unei tulpini care are forme usoare si medii de manifestare, tulpina inclusa in vaccinul achizitionat de catre Ministerul Sanatatii si in vaccinurile existente in Romania”, a declarat ministrul Sanatatii, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Ea a mai precizat ca s-au comandat 30.000 de vaccinuri antigripale in plus pentru populatia cu risc, care urmeaza sa fie distribuite in tara incepand de saptamana aceasta.

Reamintim ca autoritatile au dat publicitatii mai multe masuri care trebuie respectate in perioada de circulatie intensa a virusului gripal care pot fi vazute AICI.

De altfel, specialistii asigura populatia ca vaccinarea antigripala este cea mai buna forma de protectie impotriva gripei, care subliniaza ca nu este tarziu nici acum pentru imunizare.

Vezi si diferentele dintre GRIPA si RACEALA

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.