Ce masuri luam pentru a ne proteja de gripa

Ministerul Sanatatii a dat publicitatii o serie de masuri care trebuie respectate in perioada de circulatie intensa a virusului gripal cum este in prezent. Pana marti, la ora redactorii acestei stiri, Institutul National de Sanatate Publica a confirmat decesul a 47 de persoane din cauza gripei.
Astfel, e necesar ca populatia sa aplice cu rigurozitate recomandarile specialistilor pentru evitarea imbolnavirilor si a raspandirii virusului gripal:

• Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa si care poate stabili o eventuala indicatie pentru spitalizare;

• Izolarea voluntara la domiciliu a persoanelor care prezinta simptomatologie asemanatoare gripei;

• Respectarea etichetei masurilor igienico-sanitare in cazul tusei si stranutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/stranut la nivelul partii interne a articulatiei cotului);

• Igiena adecvata a maniilor, in vederea reducerii raspandirii virusului;

• Purtarea echipamentului de protectie adecvat (masti, manusi, halate) de catre vizitatori si personalul medical;

• Continuarea vaccinarii antigripale.

Vaccinarea este cea mai eficienta metoda de prevenire a gripei, de aceea Ministerul Sanatatii a decis suplimentarea numarului de vaccinuri gripale pentru a oferi protectie unui numar cat mai mare de persoane din categoriile de risc, pentru care se asigura vaccinarea gratuita.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.