Focare de varicela in judetul Olt

In prezent, in judetul Olt sunt doua focare de varicela la doua institutii de invatamant. Potrivit reprezentantilor DSP, un focar in evolutie se inregistreaza la o scoala din municipiul Slatina, iar al doilea la o gradinita din orasul Bals.

„Sunt in monitorizare si evolutie doua focare de varicela, unul la Scoala ‘Vlaicu Voda’ din Slatina, cu 14 cazuri si altul la Gradinita nr. 1 Bals, unde sunt 17 cazuri, la copii din diferite grupuri de varsta”, a spus dr. Magdalena Stegaru de la DSP Olt, citata de Agerpres.

Potrivit medicului, varicela este boala cu transmitere aerogena, iar masurile care trebuie luate pentru limitarea raspandirii in colectivitatile de copii sunt aerisirea incaperilor, curatenie, dezinfectie. De asemenea, copiii bolnavi trebuie sa stea acasa in perioada in care sunt contagiosi.

Informatii despre varicela, semne, diagnostic, tratament, AICI.

Detalii despre vaccinarea impotriva varicelei, AICI.

Intreaba online medicul despre varicela si vaccinare, AICI.

Etichete: semne varicela, complicatii varicela, vaccinare varicela

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.