Vaccinul varicelic

Tip vaccin: viu-atenuat

Protejeaza de: varicela

Doze si intervale de vaccinare: 2 doze la interval de 4-8 saptamani

Daca apare o intarziere intre doze mai mare de intervalul recomandat, a doua doza poate fi administrata oricand, fara a fi nevoie sa se repete prima doza.

Cale de administrare: subcutanat

Conditii de depozitare: la congelator, intre -50°C si -15°C

 

Eficienta vaccinului varicelic

99% dintre persoanele vaccinate au imunitate optima dupa cele doua doze de vaccin.

Eficienta vaccinului este estimata la 70-90% impotriva infectarii (contractarii bolii) si 90-100% impotriva dezvoltarii bolii moderate sau severe.

Imunitatea dureaza cel putin 7-10 ani, dar cel mai probabil este permanenta pentru majoritatea persoanelor vaccinate. (CDC)

 

De ce este important vaccinul varicelic

Epidemiile de varicela in anumite comunitati (gradinite, scoli) pot dura pana la 6 luni.

Vaccinul anti-varicelic a fost folosit cu succes pentru a tine sub control aceste epidemii, avand o eficienta de 70-100% daca este administrat in 3 zile de la expunerea la virus. CDC

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • moldoveanu spune:

    Copil in varsta de 7,5 ani vaccinat doar o doza fara rapel are coleg cu varicela la care pustule au aparut duminica poate face boala? Mama copilului fara rapel nu a facut boala si nici nu a fost vaccinata este in pericol?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.