Alti adolescenti suspectati de meningita la Brasov

Inca noua tineri din Brasov ar putea suferi de meningita, spun medicii. In ultimele doua zile, 19 pacienti au fost internati si la unul boala a fost confirmata.

Toti sunt adolescenti care au fost la aceeasi petrecere cu un tanar care a murit joi la spital, cel mai probabil din cauza acestei afectiuni, spun doctorii conform Digi24.

Peste 200 de persoane s-au prezentat la consultatii zilele acestea dupa ce medicii au cerut sa faca asta toti cei care au intrat in contact cu baiatul decedat.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP a trimis o echipa pentru a face o ancheta epidemiologica, impreuna cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Brasov.
Potrivit medicului Alexandru Rafila, starea de sanatate a celor 18 persoane este buna, ei aflandu-se sub tratament medical de specialitate.

„Contactii au primit profilaxie antibiotica specifica, iar autoritatile sanitare sunt pregatite, daca va fi cazul, sa trateze eventualii pacientii atat in Brasov cat si in unitati sanitare din Bucuresti”, a mai spus consilierul ministrului Sanatatii potrivit Agerpres.

Reamintim ca un adolescent de 17 ani a murit saptamana trecuta de meningita, iar alti minori au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase, suspectati de aceeasi boala.

Despre bolile meningococice, AICI

Despre Imunizarea impotriva bolilor meningococice prin vaccinare, AICI.

Despre Vaccinul meningococic, AICI

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.