Vaccinul Hepatitic B

Componente: antigen de suprafata al virusului hepatitic B

Bolile impotriva carora ofera protectie: Hepatita B

Doze si intervale: secventa uzuala este de 3 doze – primele doua la minim 4 saptamani, iar a treia la 4-6 luni dupa prima doza

Vaccinurile administrate intr-un timp mai scurt de atat nu vor fi luate in considerare – trebuie repetate

Vaccinurile administrate la intervale mai mari de atat – pot fi continuate normal, cu dozele ramase din serie 

Nonresponsivi: anumiti factori pot determina absenta raspunsului imun la vaccin. Printre acesti factori se numara si elemente care tin de vaccin (dozaj, calendarul de vaccinare, muschiul in care este injectat vaccinul), dar si de pacient (varsta mai mare de 40 de ani, obezitate, fumat, boli cronice).

Persoanelor care nu raspund la prima serie de vaccinare pentru Hepatita B le este recomandata o a doua serie de 3 doze. Acestea vor respecta intervalele obisnuite (0, 1, 6 – luni)

Cale de administrare:  intramuscular

Tip de ambalaj:  suspensie injectabila in seringa preumpluta

Recomandari pentru depozitare: a se pastra la frigider (intre 2°C si 8°C), a nu se congela

Efecte adverse potentiale, cine ar trebui sa fie vaccinat, pentru cine nu se recomanda vaccinarea aici

 

scut de protectieEficienta vaccinului hepatitic B

Protectia dureaza cel putin 20 de ani, pentru persoanele vaccinate cu seria completa de doze, administrate corect. (Raspunsul imun poate sa varieze de la o persoana la alta in functie de diversi factori precum: momentul in care se initiaza vaccinarea, varsta, stare de sanatate, statutul de fumator etc).

Dupa administrarea unui set complet de 3 doze, vaccinul impotriva Hepatitei B asigura o protectie de peste 90% copiilor si adultilor imunizati inainte de a fi fost expusi virusului. (CDC)

 

semn atentieDe ce este important vaccinul hepatitic B

Pentru ca de-a lungul vietii avem un risc mai mare de 60% de a ne imbolnavi de Hepatita B.

Desi poate fi asimptomatica, boala poate evolua „ascuns” in complicatii precum ciroza sau cancer la ficat.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Munteanu Razvan spune:

    Buna ziua.Am facut prima doza de vaccin pentru hepatita B pe 30 ianuarie 2019,a doua doza pe 4 martie.Ar trebui sa fac in aceasta perioada si a treia doza insa sunt plecat din tara.Mai pot face aceasta doza in octombrie cand revin in tara sau e prea tarziu?Va multumesc anticipat

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.