Tulcea: DSP a solicitat 73 de doze de vaccin anti HPV


Directia de Sanatate Publica (DSP) Tulcea a solicitat ministerului de resort 73 de doze de vaccin impotriva cancerului de col uterin, dupa ce in ultimii doi ani nicio eleva nu a fost vaccinata.

Directoarea DSP, Mihaela Nicolau, a declarat ca anul trecut, institutia pe care o conduce a derulat, cu sprijinul medicilor de familie, o campanie de promovare a vaccinarii contra infectiei cu virusul Papilloma Uman (Human Papilloma Virus – HPV).

„In 2016 si 2017, nu s-a efectuat nicio vaccinare anti HPV, iar in urma campaniei derulate anul trecut cu sprijinul medicilor de familie am primit 31 de solicitari pentru efectuarea unor vaccinari anti HPV, iar luna trecuta, alte trei”, a afirmat directoarea Nicolau, potrivit Agerpres.

DSP Tulcea nu detine in momentul de fata nicio doza de vaccin anti HPV, astfel ca a cerut sprijin din partea Ministerului Sanatatii. Institutia a solicitat 73 de doze de vaccin.

Romania este una dintre tarile cu cele mai multe cazuri de cancer de col uterin din Europa, vaccinarea anti HPV, legiferata in calendarul national de vaccinari, fiind una dintre metodele de prevenire a infectiei. Vaccinarea se poate face pe baza cererii depuse de parinti la medicii de familie.

Despre vaccinarea impotriva cancerului de col uterin, cititi AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.