Vaccinul HPV

Tip vaccin: bivalent, tetravalent și nanovalent

Protejeaza de: Human Papiloma Virus responsabil pentru cancerul de col uterin, leziuni precanceroase ale colului, anumite forme de cancer laringian, cancerul vulvar, vaginal, penian, anal. 

Doze si intervale de vaccinare: 3 doze intre 9 si 26 de ani

Interval intre prima si a doua doza: 1-2 luni

Interval intre prima si a treia doza: 6 luni

Daca secventa de vaccinare este intrerupta, nu este nevoie sa fie reluata intreaga serie, ci doar continuata cu dozele ramase.

 

Eficienta vaccinului HPV

Mai mult de 99% dintre cei vaccinati au nivel optim de anticorpi pentru tipurile de HPV incluse in vaccin, la o luna dupa incheierea secventei complete de vaccinare.

 

De ce este important vaccinul HPV

Majoritatea infectiilor cu HPV sunt asimptomatice si nu evolueaza spre boli. Insa, atunci cand provoaca boli, acestea sunt foarte serioase si includ negi genitali, papilomatoza respiratorie recurenta, precursori ai cancerului cervical (neoplazie cervicala intraepiteliala), cancer cervical, anal, vaginal, vulvar, penian sau laringian.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • ACHIM DANA spune:

    Buna seara! as dori sa intreb daca eu am fost diagnosticata cu cancer neuroendocrin pe colul uterin in 2021,m-am tratat la Institutul Oncologic Cluj prin chimioterapie(9),radioterapie(35) si branhiterapie (2)pana in 07.12.2021 cand am terminat.In momentul de fata nu fac alt tratament doar rezolv efectele secundare ale acestui tratament:boli autoimune inainte :psoriazis,glanda Hashimoto,endometrioza,iar dupa tratament plurineuropatie,pinteni calcedieni si depresie.Intrebarea este daca se mai poate face vaccinul anti HPV ?? Am 51 de ani

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.