Studiu: Antioxidantii dezvolta metastazele

vaccin-cancerCercetatorii au descoperit ca antioxidantii, in cazul bolnavilor de cancer de piele, cel putin, fac mai mult rau.

Un studiu facut public recent arata ca antioxidantii faciliteaza propagarea metastazelor.

Oamenii de stiinta de la Institutul de cercetari asupra copilului din Dallas au transplantat celule umane de melanom pe soareci transgenici si a descoperit ca boala s-a dezvoltat mai repede la cei carora li se facusera injectii cu antioxidanti decat la cei carora nu li se administrasera astfel de injectii.

Ce sunt metastazele: Metastazele sunt celule canceroase care permit unui cancer initial sa se raspandeasca in alte parti ale corpului.

„Rezultatele sugereaza ca antioxidantii favorizeaza avansarea cancerului, cel putin in cazul melanomului, stimuland metastazele”, spun autorii studiului, citati si de AFP si Agerpres.

Acest studiu publicat in Revista Nature nu este primul care concluzioneaza o legatura intre antioxidanti si dezvoltarea cancerului.

In anul 2014, cercetatorii cercetatori suedezi au aratat ca o cura de suplimente alimentare cu antioxidanti, indeosebi cu vitamina E, accelereaza dezvoltarea leziunilor precanceroase sau a cancerului pulmonar incipient la soareci si celule umane in laborator.

De asemenea, cercetari mai vechi au subliniat un efect similar al antioxidantilor asupra cancerelor de san si prostata. 

Vreme de multi ani, oamenii de stiinta au crezut ca antioxidantii pot ajuta si la prevenirea tumorilor canceroase, insa a trebuit sa fie oprite mai multe teste clinice „fiindca pacientii care primeau antioxidanti mureau mai repede decat ceilalti”, afirma dr Sean Morrison, autorul principal al studiului.

Rezultatele celui mai recent studiu, ar putea duce la crearea unor tratamente care sa permita evitarea raspandirii metastazelor.

Tratament cancer metastaze

Tratamentul cancerului care deja a metastaza este foarte greu, uneori chiar imposibil de a obtine vindecare. In astfel de situatii pacientul va face chimioterapie si radioterpie. 

Citeste si Tratament revolutionar! Vaccin pentru bolnavii de cancer

Tratamentul, care in prezent se face intr-o clinica din Germania, incepe cu recoltarea unor celule din sangele pacientului.

Citeste si Cancerul ar putea fi vindecat cu o injectie (Studiu)

Cancerul poate fi vindecat doar cu o injectie cu anticorpi. Cel putin aceasta este concluzia primara in urma unui studiu realizat de oamenii de stiinta americani

Citeste si Studiu: Imbolnavirea de cancer este in mare masura cauzata de ADN

Femeile care au avut tati bolnavi de cancer de prostata sunt mai predispuse la imbolnavirea de cancer mamar decat celelalte femei. Asa arata un studiu realizat de cercetatorii americani.

Etichete: ce sunt metastazele, tratament cancer metastaze

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.