Cancerul ar putea fi vindecat cu o injectie (Studiu)

poza cercetare in laboratorCancerul poate fi vindecat doar cu o injectie cu anticorpi. Cel putin aceasta este concluzia primara in urma unui studiu realizat de oamenii de stiinta americani

Acest tip de injectie cu anticorpi considerat de-a dreptul revolutionar ar putea eradica mai multe tipuri de cancer in stare avansata, prin distrugerea tumorilor.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii considera ca sistemul imunitar poate fi antrenat in acest fel pentru a ataca mai multe tipuri de cancer, respectiv melanom, pancreatic, mamar si pulmonar, relateaza si publicatia britanica Daily Mail.

Savantii cred ca acesti anticorpi creati in laborator ar putea sa distruga cancerul nu doar in tumorile incipiente, ci si metastazele raspandite in intregul organism.

„Potentialul este urias. Asistam, de fapt, la o eradicare a tumorilor”, spune prof. Edgar Engleman, coordonatorul studiului.

Oamenii de stiinta mai spun ca acest nou tratament are la baza acelasi mecanism cu cel care determina organismul sa respinga organele transplantate.

Anticorpii care detecteaza substantele straine in organism activeaza sistemul imunitar.

In cadrul acestei cercetari realizata pe soareci de laborator, echipa de savanti americani a reusit sa obtina eradicarea unui numar de sase tipuri diferite de cancer – doua tipuri de melanom, limfom, mamar, pulmonar si pancreatic.

Studiul publicat de curand in revista Nature mai releva ca rezultatele au fost aceleasi si in urma testelor in vitro realizate pe celule umane.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.