Studiu: Imbolnavirea de cancer este in mare masura cauzata de ADN

poza cercetare in laboratorFemeile care au avut tati bolnavi de cancer de prostata sunt mai predispuse la imbolnavirea de cancer mamar decat celelalte femei. Asa arata un studiu realizat de cercetatorii americani.

Oamenii de stiinta care au realizat studiul spun ca boala, fie ca este cancer de prostata sau cancer mamar, este cauzata de aceeasi gena din AND, relateaza Daily Mail.

Aceasta cercetare s-a realizat pe un esantion de aproape 78.000 de femei, iar pe parcurs s-a constatat ca pentru acele femei din program care au avut barbati in familie bolnavi de cancer de prostata, probabilitate de a dezvolta cancer mamar a fost mai mare cu 14%.

Totodata, acelasi studiu american a mai aratat ca femeile sunt cu 80% mai predispuse la cancerul de san daca au avut in familie o alta femeie diagnosticata cu cancer mamar.

In ultimii ani, tot mai multi oameni de stiinta sustin ideea ca imbolnavirea este in mare masura cauzata de ADN.

„Aceasta descoperire este importanta, pentru ca medicii trebuie sa inceapa sa colecteze date despre bolnavii de cancer din familiile pacientilor”, declarat dr. Beebe-Dimmer, unul dintre cercetatorii americani.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.