Rolul si importanta vaccinului I

Rolul si importanta vaccinului IPentru o comunicare directa si eficienta, dezbaterea “Rolul si importanta vaccinului ” a oferit oportunitatea parintilor interesati de a pune intrebari unor specialisti in vaccinare, psihiatrie sau comunicare despre tot ceea ce inseamna vaccinare, daca exista riscuri ulterioare, ce efecte poate avea, ce boli vindeca vaccinurile si mai ales, ce risca daca refuza sa isi vaccineze copiii.

Dr. Gabriel Diaconu, medic psihiatru: Pentru partea aceasta a discutiei despre vaccinuri mi-am propus sa fim cu toti putin mai sobrii, pentru ca este un subiect asupra caruia parintii sunt sobrii. Propun 3 puncte de sobrietate:

Primul punct de sobrietate cand vine vorba de vaccinuri este “daca acestea functioneaza”, daca nu cumva sunt apa, paie si bataie si daca pe undeva chiar livreaza ceea ce spun oamenii ca livreaza, respectiv protectie.

A doua chestiune este “ daca vaccinurile sunt sigure” .

Al treilea punct este “daca dau sau nu vaccinurile autism

“O sa va suprinda daca am sa va spun ca ce credinte intretineti voi, nu sunt adevarate”

Nu se mai pune problema daca astazi lucrurile mai sunt similare cu cele de la inceputuri, pentru ca medicina a evoluat enorm.

Dar totusi, in mintea parintilor apar intrebari precum: Toate vaccinurile astea pe care noi le facem copiilor nostrii sunt destul de bine documentate? Oare imi expun copilul la riscuri? Pana la urma eu semnez, eu imi asum raspunderea ca parinte cand ii fac vaccinul. Nimeni altcineva nu isi asuma raspunderea asta!

Aceasta este doar prima parte a dezbaterii publice Rolul si importanta vaccinului, un eveniment organizat pentru parinti si nelamuririle lor vizavi de vaccinarea copiilor.

 

 

 

Partea a doua a conferintei poate fi vazuta AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

3 de intrebari si raspunsuri

  • Antoniu spune:

    Cei care nu vaccineaza au aflat deja de la alti doctori mai onesti ce e cu vaccinurile astea.

  • Anca spune:

    Da, e goala caci cei care nu-si vaccineaza nici nu se gandesc sa participe. Ei vor sa auda doar ce le convine.

  • Antoniu spune:

    Sala e goala – slava Domnului!

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.