Tratament revolutionar! Vaccin pentru bolnavii de cancer

vaccin-cancerO descoperire medicala care a obtinut premiul Nobel in anul 2011 inseamna redarea sperantei unor oameni cu boli incurabile.

Este vorba de un vaccin pentru bolnavii de cancer. O singura doza din acest tratament revolutionar ar costa in jur de 5000 de euro, dar acesta nu este decontat de stat la ora actuala in nicio tara din Europa.

Tratamentul, care in prezent se face intr-o clinica din Germania, incepe cu recoltarea unor celule din sangele pacientului.

In laborator, acestea sunt transformate in celule dendritice, numite si celule-soldat, care odata ce intra in contact cu cele canceroase preiau particularitati ale bolii.

„Celulele dendritice consuma celulele canceroase, le digereaza, dupa care prezinta, la suprafata lor, proteine ale tumorii. Celulele de atac ale organismului intra in contact cu celulele dendritice, primesc semnalul „Acesta este inamicul” si se raspandesc in corp pentru a distruge tumorile”, a precizat prof. dr. Thomas Nesselhut, specialist in imunoterapie si tratamentul cancerului, citat si de Digi24.

Aceasta terapie pentru bilnavii de cancer se bazeaza pe ideea ca sistemul imunitar al omului poate distruge tumora.

La acest moment, vaccinul cu celule dendritice nu se creaza la scara larga din cauza costurilor foarte mari.

Pana acum, de acest tratament au apelat peste 5.000 de bolnavi de cancer din intreaga lume, printre care si o romanca. Este vorba de o tanara de 27 de ani, din Oradea, care in urma cu patru ani a fost diagnosticata cu tumora maligna pe creier.

Dupa doua operatii si trei ani de terapie cu tratamentele anti-cancer clasice, tumora a reaparut.

Anul trecut ea a incercat imunoterapia, respectiv vaccinul anti-cancer, iar membrii familiei ei spun ca rezultatele sunt surprinzatoare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • toncea adrian spune:

    buna ziua .am o intrebare,exista in germania o clinica ce face imunoterapie in cancerul de canal anal?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.